Pembaca Blog Setia

Monday, 21 May 2012

HENPON TINGGAL LAGI..SANGAP!!

Assalamualaikum..

Wahh dah start minggu baru lagi.. Selamat bekerja di ari isnin ye semua J Mood acah2 ceria ni, sebab ngantuk dan sakit kepala masih bertandang takmo balik2.. Ari sabtu lepas yang sepatutnyer keja pun mama hakim tak datang. Malam pulak ade kenduri kat umah mak, tapi petang baru muncul.. Padahal jarak perjalanan tu 15 minit je.. Pagi ni gi keja Incik Joni yang anta, saje ngade2 tak larat nak drive..

Macam ni la orang ade anak kecik kan? Tapi rase nyer tak sume mama2, mummy2, ibu2 rase macam ni. Ade je anak2 yang baik mendengar kate dari kecik lagi. Especially time tido, macam Yayan bole je tido awal dan sepanjang malam kan, YM? Tapi cuba baca pengalaman Mamakembar 3 tu, lagi la jenuh bila masing2 bangun tengah malam mintak susu. Bahagian masing2 J

Sejak hakim tak sehat ari tu, dia dah tak bole nak tido sepanjang malam. Selang 2 jam dia bangun. Mintak susu lah, mintak air kosong lah, nak berkasih sayang lah. Mama hakim lak bukan jenis yang bole tido kejap2, bila dah terjaga plak susah nak lelap balik. Maka dengan rela, mama hakim terima je la tetamu tak diundang ni..sakit kepala.. Nak dihalau balik kang kecik ati pulak! Ahah! Another solution, duk google cane nak bagi budak tecik ni tido lena setiap malam.. Mekasih Incik Google..

Malam kenduri sabtu lepas tu memang meriah, pastu di penghujung nyer kami adik beradik sambut birthday mak yang ke 59 tahun. Alhamdulillah, mak masih sehat dan aktif. Majlis bermula lepas maghrib, ketibaan keluarga belah pengantin pompuan, bacaan doa selamat dan acara makan, makan dan makan. Gamba tak dapat nak share sebab tajuk di atas..hehehe. A’ah mama hakim rakam sume gamba guna henpon je. Tak dapat nak berkamera bagai, sebab ade anak yang terlebih advanced.. Tapi malam tu sebenar nyer si anak demam, agak panas badan dia. Dah name nyer budak, bila jumpe ramai rakan sebaya tak peduli pun demam ke tidak.. Kemain ligat dia main. Pastu kejap2 cari mama, letih agak nyer.

Eh eh.. Tak berniat pun nak bebel panjang2 nih. Dah terbuat karangan PMR plak. Mama hakim nak tenangkan otak ni, nak pujuk2 sakit kepala suh dia balik. Lame2 duk bertandang pun tak syok la tuan umah kan..huhu.

Sampai jumpe lg..wassalam.

8 komen:

SumeSakan said...

aduyai sejak jd mama nih saya pun sangat lah pelupa...sampai cari tips nak tajamkan ingatan...

wah bestnya dengar anak bangun 2 jam sekali...sara bangun sejam 3 kali...cam ne?huuuu nak cari tips gak benornya

mamavogue said...

SumeSakan,
Sara gitu ye? aduiyai.. kdg2 menung memikir ape yg x kena..

msredcheesecake said...

mama kan? gitula... hehee... nak rehat secukupnya mmg suah la....

are_lin@yu said...

hehe kisah ibu2..bla lah turn ayu plak..hehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Biasalah kan dear...lain budak lain ragamnya...huhu...tapi, kita kene cari la petua-petua..hehhe...Tapi klu diorang tak sihat, mmg lagi byk ragam...sian, nak bermanja...heheh

mamavogue said...

msred,
salute kat msred sbb ade 3 hero tuh :)

mamavogue said...

are_lin@yu,
sampai masa nnt, enjoy your motherhood puas2 :)

mamavogue said...

YM,
mase sehat pun suka bermanje, inikan pulak mase x sehat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger