Pembaca Blog Setia

Thursday, 2 October 2014

Promosi Berganda Shaklee Oktober 2014 : ESP Shaklee dan Meal Shakes

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


PROMOSI SHAKLEE TIBA LAGI.. (Nada iklan TORA..haha)
Bulan Oktober yang super best ni, Shaklee buat promosi berbaloi-baloi sebab bulan ni adalah bulan mandi dan berendam dengan ESP..!!
Ok takyah berendam pun, minum je..heheh. Tapi kalau nak buat gak, atas risiko sendiri ye.. Risiko kehabisan ESP lebih cepat dari biasa..hihi.




Memang inilah yang ditunggu-tunggu oleh penggemar dan pencinta ESP sekelian alam, kan.. Inilah masanya untuk memborongs dan dalam masa yang sama PENJIMATAN BERGANDA gittew..

ESP SHAKLEE BELI 6 PERCUMA 1
MEAL SHAKES BELI 3 PERCUMA 1

Bagi yang baru-baru nak cuba, haaa ape lagi?? Takyah tunggu lama-lama. Sementara promosi ni la berbaloi percubaan tu. Konpem jatuh cinta! Sebab mama hakim pun cemtu gak..hihih

Hubungi mama hakim untuk SEBARANG PERTANYAAN dan KONSULTASI ye. Mama hakim ada sesuatu yang EKSKLUSIF nak dikongsikan dengan customer tersayang..!

iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018-2835 816



Lebih info pasal ESP kesayangans nih ;





Sampai jumpa lagi..wassalam.

Tuesday, 30 September 2014

Promosi Berganda September 2014 : Meal Shakes dan Collagen Powder Shaklee

Entry Melekit sehingga 30 September 2014
Scroll ke bawah untuk entry terbaru.
Terima kasih!


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Bulan September yang paling bahagia tau ni uolls..!! Sebab Shaklee bagi PROMOSI BERGANDA tau! Pertama kali dalam sejarah mama hakim sejak join Shaklee hampir 2 tahun lepas. Promosi berganda yang bahagia ni khas untuk seisi keluarga. Meal Shakes beli 3 PERCUMA 1 dan Collagen Powder Shaklee beli 6 PERCUMA 1. Best kan? Best kan? Of kos la.. berbunga-bunga hati bila tau ada promo berganda ni.

Sebab apa mama hakim cakap promosi ni untuk seisi keluarga? Sebab MEAL SHAKES ni multivitamin dalam bentuk minuman yang boleh dinikmati dari anak kecil berusia setahun ke atas sehingga lah mak, pak, mertua, nenek, atok semua. Sesuai sangat bagi mereka yang jenis TAK BOLEH NAK TELAN PIL ATAU TABLET.


PROMO MEAL SHAKES


COLLAGEN POWDER ni pun sangatlah banyak kebaikannya tau. Selain untuk CANTIKKAN DAN ANJALKAN KULIT, baik juga untuk KESIHATAN SENDI. So inilah masanya untuk hadiahkan pada mak pak atok nenek semua. Mama hakim ada rahsia nak optimumkan kesan Collagen ni tau. Kalau nak tahu, meh kita bisik-bisik ye. EKSKLUSIF untuk customer tersayang ni tau..


PROMO COLLAGEN SHAKLEE


Jangan lepaskan peluang keemasan macam ni tau. Bukan selalu, sesekali je Shaklee buat promosi berganda macam ni! Jangan lupa hubungi mama hakim bila-bila masa untuk KONSULTASI SEPENUHNYA.

iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018-2835 816



Sampai jumpa lagi..wassalam.

Wednesday, 10 September 2014

WORDLESS WEDNESDAY #10092014

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


My real captain dah nak balik! Yayy..
Flight malam ni, Insya Allah esok tengahari dah boleh jumpa.


image


Fefeeling Kapten Zill Faezrul sangat kan..hahaha. Of kos rindu 200%.
Baju ni dah jadi sejarah pun..hihi.



Sampai jumpa lagi..wassalam.

Kemaafan Dendam Yang Terindah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Haa… Ini bukan pasal lagu Aisyah tau, walaupun pinjam tajuk lagu dia..heheh. Ini pasal kemaafan yang sebenar-benar lahir dari hati. Kemaafan yang tulus ikhlas sehingga kita dapat melupakan kesalahan seseorang tu pada kita. Walaupun ada orang cakap ikhlas atau tak tu, urusan Allah. Tapi adakah hati kita benar-benar sudah memaafkan kalau kita masih belum melupakan? ‘Things can be forgive but not forget’ gittew..

Mama hakim nak kongsikan satu kisah yang terjadi bulan lepas, insya Allah belum basi lagi..hihi. Al kisah, seseorang tu duk termenung ala-ala muhasabah diri fikirkan pasal hidup dia yang masih belum ada peningkatan. Segala usaha dirasakan belum cukup dan ikhlas sepenuhnya. Masih gigih mendidik hati agar melakukan segalanya hanya kerana Allah SWT.

Allah Maha Besar, mengilhamkan ahli keluarga dia.. Mula la terbayang wajah mak, abah dan adik beradik yang lain. Allahu..dia teringatkan dendam dan kemarahan terhadap seseorang dalam ahli keluarga. Dia pernah tekad dalam hati untuk tidak memaafkan sampai bila-bila, kerana baginya perkara tu tak sepatutnya berlaku. Walaupun dah 25 tahun berlalu, dia masih menyimpan perasaan marah tu.

Dengan airmata yang mengalir kat pipi, dia maafkan semua orang. Dia maafkan ahli keluarga yang pernah didendami dulu. Sehingga timbul rasa kasihan dalam hati sebab dia dimarahi terlalu lama.. Dalam masa yang sama, dia menghalalkan semua hutang orang pada dia. Apa yang dia perlukan sekarang ini adalah membersihkan hati dari perasaan marah, dendam dan prasangka buruk.

Nikmat Allah SWT tiba tepat pada masanya. Kini dia lebih mudah berurusan dengan semua orang. Kini dia lebih mudah mendoakan kebahagiaan orang lain. Kini dia lebih bahagia tanpa dendam dan kemarahan dalam hati.

Kadang-kadang, kita tak pernah terfikir pasal ‘roadblock’ yang menghalang kemudahan segala urusan kita. Selalunya, kita berusaha sehabis baik dan berdoa memohon pada Allah SWT agar dipermudahkan dan berjalan lancar. Namun tak perasan yang halangan kelancaran itu ada dalam diri kita sendiri.

Terima kasih Allah, di atas kelancaran idea menaip tentang kemaafan ini. Dan terima kasih juga kepada semua, sebab sudi baca sampai habis.



Sampai jumpa lagi..wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger