Pembaca Blog Setia

Thursday, 31 July 2014

Promosi Paling Berbaloi Di Bulan Julai 2014 - Vivix Shaklee

Entry ni bakal melekat lekit kat atas sehingga hujung bulan Julai 2014 ye.
Scroll ke bawah untuk entry terbaru. Tq!


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Bulan Julai 2014, Shaklee bagi promosi terbaik punya..! VIVIX tau uolls.. Ataupun gelaran lain sebagai Tonik Ajaib, Sirap Ajaib dan jugak Tonik Awet Muda gitu.. Kenapa dapat gelaran cemtu? Sebab VIVIX ni terlampau kaya (amboi ayat!) dengan antioksidan. Ianya diperbuat dari Anggur Muscadine (paling mahal tau), lobak ungu (purple carrot), Elderberry dan Polyganum Cuspidatum.


PROMOSI VIVIX


Vivix Shaklee ni merupakan supplemen anti-penuaan terbaik selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Dalam kajian makmal, ramuan yang ada dalam Vivix ni menunjukkan ia memberi kesan positif yang maksimum pada 4 mekasnisme utama pada tahap sellular :
  • -      Melindungi dan memperbaiki sel DNA
  • -      Mengawal genetik dan membantu melambatkan penuaan sel
  • -      Menggalakkan pembentukan baru (biogenesis) mitochondria
  • -      Melambatkan pembentukan AGE (Advanced Glycation End Products) yang akan menyebabkan kerosakan sel 

Selain daripada yang di atas tu, Vivix Shaklee juga membantu memelihara kesihatan jantung, otak, system imun, perlindungan antioksidan dan memberikan tenaga kepada sel (sebab tu la pengamal Vivix ni sentiasa kelihatan sihat bertenaga)


PROMOSI VIVIX


Jadi, sempena PROMOSI BULAN JULAI 2014, BELI 6 DAPAT 7 BOTOL VIVIX ni, mama hakim menyeru korang semua mengambil kesempatan membeli dan merasai kebaikan Vivix. Segala pertanyaan dan KONSULTASI PERCUMA bole hubungi no henpon kat bawah tu ye. Anytime je!

TESTIMONI VIVIX DI SINI!

iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018-2835 816


Sampai jumpa lagi..wassalam.

Friday, 11 July 2014

Perkara Yang Kita Kata Kita TAKKAN LAKUKAN BILA DAH ADA ANAK, Tapi Sebaliknya..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Secara jujurnya kan kita yang dah jadi mak mak ni mesti ada sebut beberapa perkara yang kita TAK MAHU LAKUKAN atau TAK MAHU TERJADI pada anak  kita SEBELUM kita ada anak. Topik ni mama hakim dapat dari blog Humbledhomemaker.com tau. Bila baca perbincangan mak mak pasal benda ni memang terasa hati sangat..haha. Sebab bila dah ada anak, kita pulak buat dan alami perkara yang kita taknak sebelum tu.

Yang PERTAMA, dalam otak dah siap-siap set kan nak diaper free si anak bila berumur 2 tahun. Dah takmo fikir pasal duit beli pampers lagi kan. TETAPI, Azizul Hakim dah berumur 4 tahun dan masih nak memakai pampers..haha. Bukan dia tak paham dan bukan mama tak ajar tapi alasan dia ‘takmo pegi toilet’. Adeh!

Yang KEDUA, sekali lagi dah set kan yang bila si anak berumur setahun nanti akan diasingkan tidur. Ye la bawah setahun kan masih kecil dan menyusu sepenuhnya. Konon-konon lah..hihi. Macam la si anak tu robot yang boleh diprogramkan ikut kehenadak hati mak ayah kan..

Yang KETIGA, akan pastikan si anak MAKAN HANYA DI MEJA MAKAN. Bukan kat tempat dia bermain, bukan atas katil atau dalam kereta. Tapi sekarang ni tiap kali mama hakim kemas mainan anak, wajib bawak kain lembab (ke lembap?) sekali untuk lap kesan coklat, biskut atau air yang melekit-lekit. Dalam kereta? Penuh dengan habuk biskut ataupun plastik makanan dan minuman. Adeh lagi sekali!




Yang KEEMPAT, bila tengok anak orang lain yang berlari berguling main kat shopping mall terus pegang perut (masa tu tengah pregnant) siap pesan kat baby dalam tu jangan ikut perangai abang akak tu ye. TAPI, bila mama hakim berduaan shopping ngan Azizul Hakim, dia siap bukak kasut kat luar kedai, main celah-celah baju atau teraburkan susunan kasut. Hahahha..yang ni memang kena ketawa kuat sikit (ketawakan diri sendiri)

Actually list mama hakim memang panjang sangat tau! Nak bagi anak duduk dalam car seat sepanjang masa memandu, nak bagi anak makanan yang sihat aje, takmo marah-marah sambil tinggikan suara kat anak, takmo membebel and the list go on and on..hihi.

Mama hakim pasti banyak lagi yang mak mak lain pernah fikirkan untuk anak masing-masing dan semuanya pasti nak yang terbaik. Tapi kita bukan lah seorang yang sempurna kan. Baik pada mata kita tak semesti baik pada pandangan orang lain. Dan anak-anak tak dilahirkan bersama dengan manual atau guide book. Setiap seorang adalah unik dan lain. Dan setiap seorang ‘mengajar’ kita sesuatu yang baru setiap hari.

Ada tak mommies yang nak share perkara yang kita kata kita takkan lakukan bila dah jadi mak tapi akhirnya kita buat jugak?



Sampai jumpa lagi..wassalam.

Testimoni Pengguna Vivix Shaklee Yang Awesome

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Seperti yang mama hakim janjikan, nak kongsi testimoni Vivix Shaklee yang awesome tu. Ini sebahagian aje tau. Ramai yang dah merasainya KEBAIKANnya sendiri. Memang hadiah terbaik buat mak ayah tersayang sebab mudah untuk diambil.

Testimoni #1

VIVIX SHAKLEE


Testimoni #2

VIVIX SHAKLEE


Testimoni #3

VIVIX SHAKLEE


Nak jadi sebahagian dari mereka? Hubungi mama hakim untuk KONSULTASI SEPENUHNYA.

NAK BELI SEKARANG? KLIK SAJA DI SINI.


iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018-2835 816


Sampai jumpa lagi..wassalam.

Kebaikan Vivix Shaklee Yang Wajib Dikongsi Bersama

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Promosi Vivix bulan ni sangat meletops uolls..! Semua orang nak ambil kesempatan merasa KEBAIKAN Vivix sementara tengah promosi ni sebab untung berganda-ganda! Mama hakim nak kongsi sikit tentang ramuan utama dalam Vivix ni selain purple carrot, iaitu anggur Muscadine. Sebab tu la warna Vivix ni macam Ribena yang pekat, kan.


REVESRATROL


Kalau korang tengok gambar anggur paling mahal ni, saiz dia pun lebih besar dari anggur biasa. Anggur ni mengandungi fiber yang tinggi, selain mengelakkan sembelit juga membantu menurunkan berat badan sebab ia rendah kalori. Selain daripada itu, kadar antioksidan yang lebih tinggi membantu melindungi sel daripada kerosakan akibat radikal bebas.


ANGGUR MUSCADINE


Anggur Muscadine juga mengandungi 6 kali ganda Resveratrol dari anggur biasa. Resveratrol membantu mengurangkan inflamasi,menghalang proses oksidasi kolesterol LDL (yang boleh menyebabkan pembentukan blood clots). Ia juga membantu melindngi sel saraf daripada kerosakan dan pembentukan plak yang boleh menyebabkan penyakit Alzheimer. Resveratrol dikatakan membantu menstabilkan paras insulin dan menurunkan glukosa secara konsisten dalam darah. (sumber : webMD.com)


REVESRATROL


Selain itu, anggur Muscadine juga mengandungi Ellagic Acid. Ellagic Acid ni dikatakan bertindak sebagai anti oksidan dan anti kanser. Dalam penyelidikan yang dibuat, Ellagic Acid dikatakan membantu hati menyingkirkan sumber-sumber penyebab kanser dari dalam darah. (sumber : cancer.org)

Sekarang mama hakim dah tau kenapa Vivix ni digelar Tonik Awet Muda..hihihi. Sebab kadar antioksidan yang tinggi dalam Vivix ni la. Vivix ni bertindak terus memberi tenaga kepada sel-sel dalam badan. Patutla mama hakim tengok mereka yang mengamalkan Vivix kelihatan lebih bertenaga, bersemangat dan MUDA of coz. Nanti mama hakim kongsikan pulak testimoni daripada pengamal Vivix yang dah pun merasai kebaikannya.

Dengan hanya satu sudu sehari, ianya sangat mudah diambil tanpa perlu menelan banyak-banyak jenis pil terutama jika dihadiahkan kepada mak dan ayah kan. Nak KONSULTASI SEPENUHNYA SECARA PERCUMA? Hubungi mama hakim ye. Anytime.

iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018-2835 816


Sampai jumpa lagi..wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger