Pembaca Blog Setia

Tuesday, 16 July 2013

Vitamin B Complex Shaklee Membantu Menyokong Kehamilan


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Haa.. muncul-muncul je dah begitu tajuknya. Disebabkan Azizul Hakim dah pun berumur 3 tahun, mama hakim rasa inilah masa yang paling sesuai untuk menambah ahli dalam album keluarga..hihihi. Malu pulak rasanya, itupun nak cite kat orang kan..!! Tapi kalau ada yang baca blog ni dari awal, mesti tahu betapa Azizul Hakim dianugerahkan pada ulangtahun kelima perkahwinan kami.

Jadi, apa kena mengena ngan B COMPLEX SHAKLEE? Eh Mesti la ada sebab B Complex Shaklee mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B dan ASID FOLIK. Shaklee juga adalah pencipta pertama di dunia yang mencipta Asid Folik dengan KADAR BOLEH SERAPAN yang sangat tinggi dan berkualiti. B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B termasuk Biotin dan Asid Folik.

Kenapa B COMPLEX penting dalam diet harian?

ü  MENUKAR MAKANAN KEPADA TENAGA – membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga / mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan

ü  MELAWAN TEKANAN – memastikan kesihatan fungsi saraf sekaligus meredakan sakit kepala, migraine, tekanan, kemurungan dan insomnia

ü  MEMBANTU TUMBESARAN – menggalakkan tumbesaran yang sihat dan normal bagi bayi. Membantu pembinaan DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang (spina bifida)

ü  RAMBUT BERUBAN DAN GUGUR – membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur dan beruban. Mengekalkan kesihatan rambut.

ü  KESIHATAN MATA – mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, menguatkan memori dan daya pemerhatian/fokus

ü  MENCEGAH ANEMIA – membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibody, merangsang perjalanan darah yang lancar

ü  MEREDAKAN SENGGUGUT – meredakan ketegangan, kerisauan dan keresahan terutama kepada mereka yang mengambil ubat hormone dan tahan sakit

ü  MENCEGAH PERLCCH – yang juga dikenali sebagai rekahan dalam mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah dan nafas berbau

ü  DETOKSIFIKASI – meredakan alergi dan alahan.

Nampak tak betapa banyak kepentingan B Complex ni? Memang mak mak macam kita ni kena ambil sebagai sebahagian dari diet harian terutama SEBAB YANG PERTAMA tu. Insya Allah bila kita tak letih dan lesu, tanggungjawab kita dapat dilakukan dengan baik.

Jangan lupa contact mama hakim (sms/whatsapp 018 2835 816 / emailkan ke ayudzul@yahoo.com) anytime untuk konsultasi yang lengkap ye. Khas dan eksklusif untuk pelanggan tersayang J


iR RAHA MOHD ISKAK
SHAKLEE ID 909821
018 2835 816

Sampai jumpa lagi..wassalam.

5 komen:

Kesuma Angsana said...

tq share this yer

Chic Na said...

yayyy cikna pun makan.. hikhik..

IntaNBerliaN said...

oo nak bg adik kat hakim ek.. bagus2.. nanti hakim ada kawan.. :-)

*nnati bg almat yer.. nak bg bookmarks raya.. ada tgk alamt dkt pos laju tu, tapi ada yg saya xleh baca.. tu yg tanya.. :-)

zarina_naniey@yahoo.com.my

title bookmarks raya

Ayang Noorainie said...

lamaaa x jengah sini..

rasa rindu plak..:D

nazeef nazeem said...

salam....haaa......suai sangat kalo nak tambah ahli keluarga...kasi hakim ade geng nak bergumpal...gud luck yee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger