Pembaca Blog Setia

Monday, 26 November 2012

INSPIRATIONAL QUOTES..!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Hari ni nak kongsi kata-kata semangat je. Supaya lebih bersemangat di hari ni dan hari-hari seterusnya J

 

 
 
‘There are only two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as though everything is a miracle’ ~ Albert Einstein

 
 



‘The best years of your life are the ones in which you decide your problems are your own. You do not blame them on your mother, the ecology or the president. You realize that you control your own destiny’ ~ Albert Ellis

 




SUMBER


Mama hakim yang sangat-sangat memerlukan kata-kata semangat sebenar nyer J Esok akan bermula cuti panjang dan mama hakim akan masuk opis semula pada 3 Disember 2012. Kejap je dah nak abis tahun 2012 kan. Rasa macam tak puas bermanja lagi..hihi.

 

Selamat hari Isnin..! Sayang selalu..!

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Friday, 23 November 2012

I AM NOT PERFECT #17 - PETUA IMAM SYAFIE

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Mama hakim dilanda kesibukan.. Banyak nak diselesaikan berikutan minggu depan mama hakim akan bercuti dari 27 hingga 30 haribulan. Oh bukan sebab Incik Joni, dia balik lambatttt lagi..uhuk!!

 
TERIMA KASIH pada yang mengambil berat J Ye, ye, tau mama hakim memang berat..hihi. Yang sudi singgah blog Towmater dan memberi komen yang memberangsangkan. Dan minta maaf pada yang tersalah paham J

 
Salam Jumaat. Sayang selalu.. Dan perkongsian hari ini Petua dari Imam Syafie yang mama hakim dapat dari FB Ustaz Don J
 
 

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Thursday, 22 November 2012

FAREWELL LUNCHEON..!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Kejadian yang berlaku pada hari Selasa, 20 November 2012.

 
Project Department ni bakal kehilangan seorang lagi ahli nyer, Asst. Project Manager. So lunch ni adalah bersempena meraikan pemergian beliau, Encik APM. Dahlah department ni makin mengecil bilangan nyer, yang ada semalam pun tak ramai setakat 4-5 orang je..huu.

 
Kami lunch dekat Kitchen Art Brasserie, Hotel Empire.
 
 
 
Was supposed to be MR. SALNIZAM SALLEH.
Reservation was done through phone J

Dan antara makanan yang menjadi pilihan di atas meja.
 
 
 

Udang itu sangat marveless..!

 


Kek dan dessert ade lagi tiga empat lima jenis tapi ni je yang termampu nak masuk dalam perut. Tak termasuk kuih-kuih tradisional tau. Ade yang mama hakim tak penah dengar atau makan pun. Salah satu nyer nama kuih “puteri duduk sebilik” tapi takde gamba pulak.



Hadiah sempena perpisahan.

 

Girls only..!
 
 

 
Gamba orang yang dirai? Kamera orang lain kut..hihihi. Rase nyer entry ni cite pasal makan je lebih..hahaha!

 

"Kepada Encik APM, semoga terus sukses dalam bidang yang bakal diceburi. Bila dah sukses, jangan dilupa kami ye J Berjaya dan bahagia dunia dan akhirat."

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Wednesday, 21 November 2012

SORRY FOR DISTURBING YOU..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

I am writing this just because I don’t feel comfortable seeing other people look at me uncomfortably. Got what I mean? No? That’s ok. I just need to do this to keep myself calm again. To feel much better. I can’t tell any soul in my office, they are not my friends, they just colleagues.

 

I am not VERY good at what I am doing, just a little better than you. Please stop judging me like you know me for a long time. Like you know my past. Like you are by my side since I was born. And you and me are totally different. Live your life the way you want it. And don’t expect me to live my life the way you WANT it too..!

 

Stop judging me, stop judging other people around you..! Because you have no right to do so. Stop acting like I need your blessing to success..! Of course NOT! I am very SORRY to make you feel that way.. I wasn’t born to please you. Go get your own REAL life. We are not getting younger.

 

I don’t hate her, I just feel so pity because she have to worry about my life. Because she have to feel uncomfortable of my presence in her life. But I do feel honored because she is spending some of her value time to think about me J

 

And thank you very much for taking your time to read this crap..! Sayang selalu J

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

OH.. CEMAS!!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Sebenar nyer si budak Hakim ni memang dari kecik menyampah dan tak suka dengan tukang cuci kereta..hihi. Kenapa tu tak pulak mama hakim rajin mengkaji nyer. Dari baby lagi bila bawak sekali gi cuci kereta dan duk dalam kereta ketika dicuci, Hakim akan meraung sakan. So kami akan keluar dari kereta tiap kali di anta cuci. Selama ni pun bukan kami tak keluar langsung tapi time nak vakum tu je..hihi.

 

Tapi macam hari Ahad lepas bila mama hakim dua beranak je gi cuci keta, memanglah amat malas nak keluar. Duk la dalam kereta diam-diam walaupun Hakim tak diam sangat..! Dan perkara ini pun amat jarang-jarang berlaku..! Satu sebab malas, dua sebab tak larat nak control Hakim sorang-sorang, tiga sebab takut dengan keadaan sekeliling. Mama hakim memang penakut…trauma sebenar nyer!

 

Masa ni kereta sedang dibasahkan..
Air nyer kan guna penyembur yang berbunyi agak kuat!

 

Dan ini masa kereta disembur buih sabun.
Cemas sangat muka bila tak nampak luar!

 

Reaksi terakhir ketika lagi sekali kereta disembur air untuk dibersihkan.

 

Tapi encik-encik tukang cuci kereta ni dah biasa tengok Hakim, diorang duk bantai gelak-gelak kat luar sambil mencuci. Ye la sape-sape pun akan ketawa tengok gelagat budak sorang ni. Ntah ape yang buat dia cemas sangat ntah..! hihihihi.. Bayangkan lah betapa cemas nyer bila buih sabun disembur kat cermin depan, Hakim cepat-cepat tarik wiper..! Bila dah digosok pun ditarik nyer wiper!

 

Mama hakim pun duk tergelak-gelakkan dia sambil whatsapp Incik Joni. Mane tak nyer, sepanjang tempoh kereta dicuci, Hakim tak reti duk diam asik memerhati keadaan di luar. Dah besar skit nanti ok kut.. Takde la Hakim cemas-cemas lagi camni J

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

WORDLESS WEDNESDAY..! #21112012

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Nape ngan Hakim ni?
 
 
 
 
Ape yang buat dia terbeliak sambil tutup mulut camtu?
 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Monday, 19 November 2012

BILA HATI TAK KERUAN..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Syukur Alhamdulillah atas kurniaan yang satu ni.
 

Penyejuk hati di kala berduka..
 
 


Tengok gaya dan wajah si anak cukup membuatkan hati mama hakim yang tengah tak keruan ini kembali tenang.. Degupan jantung yang berdenyut tak tentu hala terus normal kembali.
 
 
 
 
Mama hakim rasa cukup, rasa puas dan rasa bertuah bila diberi peluang menjadi seorang mama J
 



Syukur pada Mu Ya Allah..
Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah..
 
 
 
Sampai jumpa lagi..wassalam.

STRAWBERRY CREPE PULAK..!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Terima kasih pada yang mendoakan hati mama hakim yang tengah berr..(entah ape perasaan pun tak tau nak cakap)

 
Dan sekali lagi TERIMA KASIH pada penyelamat di kala berduka kerana sudi meredah ribut dan petir demi menghantar Strawberry Crepe sampai kepada mama hakim..!


Big HUGS for Aini and Kak Lin.. Mmuahh mmuahh!!
 

 
Silalah menjamu mata yer.. Ini betul-betul punye comfort food..
Hadir di saat betul-betul memerlukan J

 

Rasa nyer jangan cakaplah.. Seeedaaaappp sangattt…!!

 

Dan Portugese Egg Tart sebagai selingan..hihi.

 

Di saat entry ini dipublish, tiga ketul crepe dan seketul tart dah selamat masuk perut.. Sekian saja entry meliurkan dari mama hakim J

 

p/s: Selain menggemukkan diri dengan comfort food segala, sila jangan lupa banyak istighfar dan selawat ~ peringatan untuk diri sendiri..huu



Sampai jumpa lagi..wassalam.

BUKAN MONDAY BLUES..!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 
Feeling lightheaded.. Dizzy..!
 
Or headache..! Macam tak dapat dikenalpasti..
 
Mual.. Menyampah..
 
 
Oh bukan monday blues tau, tak sempat pun..
 
 
Ini masalah di hati tempat kerja..
 
 
Dari minggu lepas.. Entah bila akan settle..

 
“Oh BD, muncul lah kamu..
Mane kamu ni..
Buktikanlah kemunculan kamu..
Kuseru supaya kamu menonjolkan diri”
 

p/s: DILARANG MELAKUKAN AKSI SERU MENYERU TERSEBUT! SYIRIKK!
 
p/s lagi: Sedang tunggu Strawberry Crepe yang nyummmmeh!!

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Saturday, 17 November 2012

JUMPA KAWAN BLOGGER a.k.a. EX-OPISMATE..!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Ini cerita WW #14112012 yang lepas alkisah durian crepe..hihi.

 
Maka bertemulah dua eh tiga ex-opismate semasa mama hakim keja gomen dulu. Rindu sangat-sangat ngan diorang ni. Rindu nak kerja sama-sama, makan sama-sama, bergosip sama-sama dan bertungkus lumus kalau ade perjawatan baru sama-sama..hihi.

 
Mama hakim berblog pun sebab terpengaruh ngan mrspuex ni la hihihi. Sebelum tu selalu nyer mama hakim akan tau cite terbaru pasal dia bila dia update blog. Suka baca kisah anak dara dia Lil Aireen yang skang dah jadi kakak Aireen sebab dah dapat adik ensem, Aireil Qaid J Mrspuex a.k.a Aini pun dah up pasal ni kat SINI.


 
 

Mama hakim nak ucap million juta lemon TERIMA KASIH pada mereka berdua sebab sanggup datang jauh-jauh ke Empire semata nak anta Durian Crepe yang menjadi idaman kalbu J  Balik opis je mama hakim terus bukak ngadap..hihi. Mujur opis ni atas kayangan, takde la semerbak sampai seluruh tingkat doblas ni! Budak opis mama hakim pun kembang kempis idung menahan bau..hahaha! Dan durian crepe nyer memang marveless!!
 
 


 

 p/s: Hari Isnin ni nak anto stoberi crepe kate nyer..hihi. Aii like stoberi bery mach!!



Sampai jumpa lagi..wassalam.

WEDDING DINNER...!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 
Cerita agak basi, tapi nak dikongsi sebagai kenangan. Bukan mudah kami nak berkumpul macam ni. Kami-kami semua dari Asrama Toh Puan Norashikin batch 1996 – 2000. Tapi mama hakim kat sana sampai 1999 je.

 
Inipun kisah hari Sabtu 10.11.2012. Alhamdulillah salah seorang kawan selamat dinikahkan bersama pasangan pilihan hati nyer. Diorang ni bercinta senyap-senyap je, kawan-kawan memang tak kenal siapa bakal suami dia tu sampai ler ketika hari bersejarah buat mereka ni J

 
Penuh bersejarah buat mama hakim gak sebab first time drive sensorang dalam ujan lebat bertemankan co-pilot yang tak reti duduk diam! Memang sangat mencabar..! Rasa nak nanges dan nak patah balik pun ade, tapi diteruskan perjalanan sebab berkonvoi ngan member lain..huu.

 
Ok takmo bebel panjang-panjang, layan ler gamba yang disedut dari FB ni. Tema untuk kawan-kawan kate nyer pastel pink tapi ade berbagai pink dan kaler pun..hihi.



 
 
Si kecik yang giler glamer ni..
Kalau pakai Kodak dah gerenti penuh dek gamba dia jer!
 
 

 
Dia lagi.. Amboii..
 
 
 
 
Ini ler pengantin yang dirai J
 
 

Kami yang kecoh bersama ‘handbag’ memasing.
Walau di mana tak kira bila, kami tetap macam ni, dengan cara kami.
 
 
 
Ini pun masih belum cukup tau. Ade ramai lagi sebenar nyer. Memasing sibuk dengan anak kecil segala tapi masih tetap orang yang sama bila berkumpul. Tuan punye gamba ni adalah Firza Liyana @ Fizzy yang paling kiri bergambar dengan pengantin. Dia ni memang photographer untuk Awanblu. Gi ler jengok-jengok kalau free ye. Mane tau ade sape-sape yang perlukan perkhidmatan photographer professional J
 
 
 
Bila tengok balik gambar-gambar ni, terasa rindu sangat kat korang semua..!
Tak puas jumpa sekejap sangat rasa malam tu. Entah bila bole berkumpul macam ni lagi kan..
 
 
p/s: ‘Handbags’ refers to our babies..hihi
 
Sampai jumpa lagi..wassalam.
 

 

Wednesday, 14 November 2012

WORDLESS WEDNESDAY.. #14112012

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Masihkah kau ingat..
 
Satu ketika dulu..
Masa urusan temuduga jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan rase nyer J
 
 
Mama Vogue vs mrspuex

Dan hari ni akan bertemu kembali..
Pakej bersama durian crepe..!
Oh tak sabar..!
 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Monday, 12 November 2012

KISAH HARI SABTU #101112

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 
Hari Sabtu lepas, mama hakim keja.. Bersama Hakim J
Pengasuh nak ke hospital, mak mertua masuk wad dah seminggu lebih rase nyer.

Bila Hakim ke opis, perkara pertama yang dia nak adalah mengadap komputer. Kereta merah tuh memang tak bole ditinggalkan..huu
 


 
 
Mama hakim siap-siap bukak WORD untuk dia menaip.
 

 
Lepas tu, sekali dengan telefon. Sibuk benar gaya nyer tu kan..



Lepas tu sambil-sambil baca emel dan Hakim tengok iPad, mama nyer sempat duk sebok amik gamba sendiri..hihihi.

 

 

Hii.. Anak mama ni, takyah la advance sangat. Enjoy life sebagai budak tecik dulu ok.
Dah besa nanti baru pikir pasal kerja tau.

 
Lepas abis keja setengah hari, mama hakim bawak Hakim jalan-jalan shopping kat Empire Shopping Gallery. Duk dalam ToyRUs je dah bape lame ntah.

Hakim siap berkenan ngan satu kereta ni lagi. Yang tu babah kena take note okeh J
 
 



Masuk je dalam keta Hakim terus terlelap, sampai umah lebih kurang kul 3 lebih.. Hujan lebat pulak tu.. Dua beranak kepenatan..!
 

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Friday, 9 November 2012

I AM NOT PERFECT #16 - DOA UNTUK ANAK

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Salam Jumaat yang penuh rahmat..

Hari ni nak kongsi doa khas untuk anak tersayang.



Semoga perkongsian ini memberi manafaat buat semua.

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

Thursday, 8 November 2012

Rahsia Yang Wajib Dikongsi Bersama..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Hhhmm.. mama hakim nak kongsi satu rahsia ni. Rahsia mama hakim dah tak dilanda kepeningan melampau lagi dah. Rahsia badan dah tak letih-letih sakit-sakit pastu buat muka simpati mintak Incik Joni picitkan.. Setakat dua minggu ni Alhamdulillah terasa perubahan nyer J

Memula sekali mama hakim nak ucap terima kasih sangat-sangat pada Yayansmum yang memperkenalkan benda ni pada mama hakim. Sebenar nyer mama hakim ni jenis yang takutkan perubahan dan benda baru tau..! Asek nak duk zon selesa je.. Macam-macam soalan mama hakim tanye kat Yayansmum. Mujur jugak dia tak kesah dan sanggup melayan.. Thanks again darling..!

Rahsia nyer ni ha..


GLA SHAKLEE
GLA Complex dari Shaklee.


Alhamdulillah.. Syukur ke hadrat Allah.. Dengan izin Nya juga mama hakim mendapat kebaikan dengan mengamalkan GLA ni. Antara perubahan yang mama hakim rasa, badan memang confirm tak sakit-sakit dah walaupun busy kat opis. Letih jangan cakaplah, tak berani dah nak datang dekat. Bekas operate czer dulu selalu sakit macam kena hiris, ngilu dan kadang-kadang rasa gatal sangat sekarang ni pun dah macam tak perasan ade kesan operate. Kecuali parut yang masih nampak lah..hihi.

Mama hakim suka pakai heels ataupun wedges, sekarang ni makin suka lah sebab takde sakit belakang dah kalau tersilap berdiri (berdiri dengan postur yang salah). Pening-pening? Entah ke mana dia membawa diri, walaupun ada gak sekali dua bertegur tapi takde lah sampai bertandang. Yang paling best..hhmm.. Ni yang suka sangat GLA ni, kulit muka nampak sedap dipandang..hihi. Dulu kalau kul 11 pagi dah bole nampak berkilat tapi skang ni sampai petang baru nampak naik minyak skit J

Jadi, khas untuk readers blog Towmater tersayang mama hakim ingin mengumumkan yang mama hakim dengan rasmi nyer dah jadi Shaklee Independent Distributor. Sekira nyer ade yang baru nak cuba atau yang dah memang mengamalkan Shaklee, jangan segan dan silu sebab mama hakim akan bagi KONSULTASI SEPENUHNYA untuk semua. Nak contact mama hakim senang je, kat FB, kat twitter atau nak yang malu-malu tu bole emel pertanyaan ke ayudzul@yahoo.com.

Insya Allah.. Moga perkongsian mama hakim memberi manafaat buat semua.


Sampai jumpa lagi..wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger