Pembaca Blog Setia

Friday, 3 May 2013

TIPS ELAK KEMBUNG PERUT

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Mama hakim nak tanya korang ni.. Sape sini penah kena kembung perut? Perut rasa kembung dan tegang macam pregnant pulak sedangkan tak pregnant. Kadang-kadang rasa macam memulas tapi bukan nak membuang? Ok ok mama hakim paham korang malu nak mengaku..hihihi. Mama hakim le salah sorang dari korang yang malu nak mengaku ittew..hihi. Korang jangan ingat baby je tau selalu kena kembung perut ni, mak mak baby pun bole kena. Ada yang masuk angin sampai kena migraine atau sakit kepala dan muntah-muntah.

 

Kenapa boleh kembung? Atau masuk angin? SATU sebab skip lunch so perut masuk angin, DUA sebab makan makanan jenis yang ‘berangin’ contoh macam kacang panjang, cempedak, pucuk ubi (ini makanan pantang mama hakim tapi selalu gak langgar!). Dan sebab KETIGA makan atau minum dengan terlalu cepat. Sebab SATU dan TIGA tu memang dah macam lifestyle mama bekerjaya dan sibuk zaman sekarang ni kan.

 

Sebelum ni mama hakim hanya mintak tolong Incik Joni urutkan belakang tengkuk bila terasa angin dah naik ke kepala dan berdenyut-denyut. Makan apa pun muntah..!! Tapi sampai bila nak gitu kan. Sampai bila nak menanggung sakit dan rasa tak selesa sebab kembung perut.

 

Alhamdulillah, mama hakim jumpa PEPPERMINT GINGER PLUS dalam Shaklee. Of coz ade petua untuk kurangkan angin dengan minum air rebusan halia, rebusan kayu manis la tapi larat ke? Mampu ke? Hihihi.. jujur mama hakim cakap, dalam gaya hidup yang serba canggih ni takde daya nak minum air rebusan gitu. Dengan Peppermint Ginger Plus, telan 3 biji terus bole rasa kelegaan terutama perut. Badan rasa lebih ringan dan perut kelihatan lebih flat atau leper gitu..hihi. Sebab selain angin, ia juga membantu masalah pembuangan tau! Tak perlu dah duk lama-lama dalam toilet okeh..!






Bestkan Shaklee ni?? Segala jenis penyelesaian ada. Bertambah-tambah jatuh cinta dengan Shaklee. Sesuai sangat untuk sesiapa yang nak mengamalkan gaya hidup secara semulajadi.

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger