Pembaca Blog Setia

Friday, 11 July 2014

Kebaikan Vivix Shaklee Yang Wajib Dikongsi Bersama

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Promosi Vivix bulan ni sangat meletops uolls..! Semua orang nak ambil kesempatan merasa KEBAIKAN Vivix sementara tengah promosi ni sebab untung berganda-ganda! Mama hakim nak kongsi sikit tentang ramuan utama dalam Vivix ni selain purple carrot, iaitu anggur Muscadine. Sebab tu la warna Vivix ni macam Ribena yang pekat, kan.


REVESRATROL


Kalau korang tengok gambar anggur paling mahal ni, saiz dia pun lebih besar dari anggur biasa. Anggur ni mengandungi fiber yang tinggi, selain mengelakkan sembelit juga membantu menurunkan berat badan sebab ia rendah kalori. Selain daripada itu, kadar antioksidan yang lebih tinggi membantu melindungi sel daripada kerosakan akibat radikal bebas.


ANGGUR MUSCADINE


Anggur Muscadine juga mengandungi 6 kali ganda Resveratrol dari anggur biasa. Resveratrol membantu mengurangkan inflamasi,menghalang proses oksidasi kolesterol LDL (yang boleh menyebabkan pembentukan blood clots). Ia juga membantu melindngi sel saraf daripada kerosakan dan pembentukan plak yang boleh menyebabkan penyakit Alzheimer. Resveratrol dikatakan membantu menstabilkan paras insulin dan menurunkan glukosa secara konsisten dalam darah. (sumber : webMD.com)


REVESRATROL


Selain itu, anggur Muscadine juga mengandungi Ellagic Acid. Ellagic Acid ni dikatakan bertindak sebagai anti oksidan dan anti kanser. Dalam penyelidikan yang dibuat, Ellagic Acid dikatakan membantu hati menyingkirkan sumber-sumber penyebab kanser dari dalam darah. (sumber : cancer.org)

Sekarang mama hakim dah tau kenapa Vivix ni digelar Tonik Awet Muda..hihihi. Sebab kadar antioksidan yang tinggi dalam Vivix ni la. Vivix ni bertindak terus memberi tenaga kepada sel-sel dalam badan. Patutla mama hakim tengok mereka yang mengamalkan Vivix kelihatan lebih bertenaga, bersemangat dan MUDA of coz. Nanti mama hakim kongsikan pulak testimoni daripada pengamal Vivix yang dah pun merasai kebaikannya.

Dengan hanya satu sudu sehari, ianya sangat mudah diambil tanpa perlu menelan banyak-banyak jenis pil terutama jika dihadiahkan kepada mak dan ayah kan. Nak KONSULTASI SEPENUHNYA SECARA PERCUMA? Hubungi mama hakim ye. Anytime.

iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018-2835 816


Sampai jumpa lagi..wassalam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger