Pembaca Blog Setia

Thursday, 10 July 2014

Saat Kepala Dah Rebah Ke Bantal..

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Korang semua biasa tak berangan sebelum tido? Atau baring sambil bayangkan list-to-do untuk hari esoknya. Takpun bila letak kepala atas bantal je tak sempat nak berangan atau fikir apa-apa dah terus terlelap? Yang last tu konpem sebab penat sangat tu kan..hihi. Tapi kadang-kadang tak jugak bole terus terlena, biasanya bila badan terlalu letih la kita rasa macam susah nak lelap. Lagi macam-macam yang bermain dalam otak ni ha..

Mama hakim paling geram kalau dah standby golek-golek ngan si chentahati, siap baca doa semua tapi otak masih nak bekerja. Masa tu la idea duk datang mencurah-curah, ilham datang berderet-deret. Sampaikan ade perasaan nak bangun terus buat kerja semula. Ishh ishh.. Sebab tu la henpon kena sentiasa ada di sisi. Terus masukkan semua dalam notes, so esoknya takde la terkebil-kebil memikirkan balik apa yang nak dibuat..hihihi.

Mama hakim suka guna Color Note ni. Selain bole tagging ikut warna dan priority, boleh buat checklist, reminder dan macam-macam lagi lah. Dah jadi macam organizer mama hakim dah tau. Gamba kat bawah ni dari google je. Lebih kurang macam ni la contohnya..




Yang penting, boleh sync melalui gmail so kalau tukar henpon takde la gigih kena salin balik satu persatu. Sync je nanti semua notes akan ade balik kat henpon baru. Korang suka guna apps apa? Cuba share kalau ada yang lagi best..!



Sampai jumpa lagi..wassalam.

2 komen:

Aty_Fared said...

saya kalau penat sangat..memang terus lena tido mati.. tapi kalau tak penat.. amik masa gak nak tido.. saya dah biasa tido lewat.. kalau saja2 nak tido awal.. memang tak boleh..jadi sakit pala..heheh.. selalu tengah2 malam ar saya buat macam2 kerje.. lagi satu.. kalau kot tetibe saya tido awal sebab sakit pala ke hapa.. tapi qaleef tak tido2 tak boleh tido gak kesudahan nya.. ngeee

eB said...

slm
dolo eB ssh nak tido, skarang nih jgn, pantang letak kepala... lena. ha3... tapi x leh terbangun tgh malam, sure x leh tido balik. hu3

ps:
Masa pegi- pas check in luggage- dorang x bagi tag & kami bawak masuk cenggitu je.
Masa balik- pas check in luggage- dorang yang suruh amek taq kat boarding gate.

Masa pegi- eB & baby- check in kaunter sebab ms nak check in web- drg dah mention, travel with infant kena counter check in je
Masa balik- tak boleh check in kaunter, kena kiosk check in pulak...

yang lain2 jerk settle web check-in... macam2 kan?

memang cenggitu ke @ ikut tempat?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger