Pembaca Blog Setia

Friday, 20 June 2014

Tragedi Di Gerai Nasi Lemak.. Ini Semua Sebab Shaklee!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..


Semalam dan hari ni, mama hakim tak hantar Hakim ke taska sebab dah beberapa hari dia batuk. Mama hakim takmo dia jangkitkan pada yang lain dan takmo dia main sampai tak ingat dunia, risau batuk bertambah teruk.. Ohh tak mampu nak ulang kesannya macam bulan lepas.

Pagi-pagi lagi, Azizul Hakim dah cakap ‘mama, akim lapa acik mak’. Amboiii kemain lapa nasi lemak katanya.. Hakim memang macam ni, kalau dia nak apa-apa dia akan cakap ‘akim lapa kek la mama’ atau ‘akim lapa roti ni mama’. Jadi gigihla kami berdua keluar pagi-pagi (gi taska pun tak seawal tu tau..haha) gi cari nasi lemak yang sedap.

Mama hakim gi gerai yang dah biasa pegi setiap kali lepas anta hakim ke taska sebab nasi lemak makcik tu memang sedap dan kena dengan selera. Tengah tunggu turn, si chentahati ni berlegar-legar la kat gerai tu. Tetiba pakcik nasi lemak (PNL) tu bersuara ;

PNL : Ni mana maknyer ni?

Mama hakim buat muka konpius.. Eh! Pakcik ni marah ke sebab kubiarkan Hakim berkeliaran kat situ?

MNL : Mak ko mane dik? Keja ye?

Lagi la bertambah konpius.. Makcik nasi lemak (MNL) ni cakap ngan Hakim ke?

MNL : Rajin ko ye bawak adik gi beli nasi lemak.. (sambil pandang mama hakim)

Lorrhhh..rupa-rupa nya PNL ngan MNL tu cakap ngan mama hakim. Ade ke patut dia ingat mama hakim ni KAKAK Hakim?? Hahahhaaa… sila gelakkan daku beramai-ramai!

Mama hakim pun takmo la menyebabkan kekeliruan lagi, terus je bersuara ‘Makcik, ni anak saya. Saya la maknye..umur saya dah lebih 30 pun’ sambil tersipu-sipu. Hahahahaha..

MNL : Laa selama ni acik ingat ko ni belum kawen. Datang sorang-sorang beli sebungkus je.

PNL : Untung la macam tu, dah ada anak pun orang ingat ko belum kawen dik.

Alalalalaaa…sweet sangat PNL ngan MNL ni tau. Dah la nasi lemak sedap, pandai amik ati customer plak tu..kikikikiii.. Jenuh pulak kita nak explain, dorang tak perasan mama hakim bawak kereta sebab parking agak jauh.

Ini semua..Shaklee punya pasal tau! Terpaksa jadi awet muda sebab Shaklee. Banyak sangat makan Shaklee, ni la kesannya..hahahha



Sampai jumpa lagi..wassalam.

2 komen:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Awet muda lah ayu tu ye..

Farah Waheda Wahid said...

Alhamdulillah, baguslah macam tu ayu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger