Pembaca Blog Setia

Friday, 7 June 2013

MEMBURU ILMU..!

 
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Haa.. beso sikit tulisannyer kan..hehe. Oh kembali ke tajuk tu, baru-baru ni mama hakim pegi memburu ilmu dari seorang yang mama hakim anggap sifu dan mentor dalam bisnes Shaklee. Lebih kurang seminggu kami bermain teka teki untuk set tarikh, almaklum ler si dia sibuk teramat!

 

Lepas mama hakim bagi tarikh, si dia pulak nak outstation. Then mama hakim kejar jugak..hahah! Demi ilmu yang lebih berharga dari segunung emas pun..!! Akhirnya setelah capai kata sepakat, kami berjanji untuk berjumpa. Katanya akan join coaching dengan beberapa orang lagi. Hmm.. tak kisah lah janji dapat menuntut ilmu, kan. Tetapi malam sebelum berjumpa sekali lagi date tu kemungkinan untuk dibatalkan. Dugaan orang nak berguru macam tu lah. Takpe mama hakim redha je.
 
 
Alhamdulillah pagi-pagi dah dapat mesej kat FB ngan Whatsapp dari si dia J terus la kami berjanji untuk berjumpa di One Utama. Akhirnya dapat jugak, jantung ku berdegup pantas sebab nak jumpa orang beraura ni lain macam perasaan nyer..heheh.
 
 
 
 
 
 
Inilah orangnya, kecik molek comel lote dan pemalu sebenarnya. Walaupun baru dua tiga kali berurusan (entry lain ye) tapi dia sangat mesra macamlah kami ni dah kenal sejak lahir..! Yang paling penting, si dia seorang yang sangat merendah diri.
 
 
 
 
 
Jutaan terima kasih pada Master Lyna Noh atas segala tunjuk ajar! Insya Allah takkan saya sia-siakan semua ilmu itu. Penuh sendat padat senk otak dengan segala yang dicurahkan. Orang tak kedekut ilmu, gitula. Kalau bole nak berguru sampai malam tapi tak mungkinla kan..haha. Masing-masing punya komitmen, mane mau ku campak Azizul Hakim tu kalau sampai ke malam?

 

On the way balik meredah jammed, tetiba rasa perjalanan tu indah je. Walaupun ujan rintik-rintik air bergelombang eh! Sekali dengan eksiden melibatkan 4 biji kenderaan lagi. Tak putus-putus ucapan syukur dari hati mama hakim sebab Allah s.w.t. izinkan pertemuan itu. Walau banyak rintangannya termasukla takde parking, berpusing-pusing 20 minit mencari tapi akhirnya dapat gak berpeluk-peluk amik aura dengan si dia.

 

Terima kasih sekali lagi. Hanya Allah s.w.t saja yang dapat membalas segala jasa dan tunjuk ajar Master Lyna. Jalan telah dipermudah, tinggal tunggu saya mengorak langkah je sama ada berani atau tidak. Kalau tidak sekarang, bila lagi? Kalau bukan saya, siapa?
 
 
 
Sampai jumpa lagi..wassalam.
 
 

5 komen:

Nastyna said...

Demi ilmu.. bravo u ;)

izzah said...

good luck mama hakim...dah dpt ilmu shaklee tu, dh leh run bisness dh...moga bisness bertambah kencang yek..all da best =)

Ayang Noorainie said...

terbaek la mama hakim..keep up the gud work ok..:D

Aty_Fared said...

Nak mencarik ilmu mmng kene kuatkn semangat dan kentalkn hati kan..:-)

Sutera Syifa said...

semangatnya..bagus la ilmu perlu dicari kan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger