Pembaca Blog Setia

Saturday, 9 June 2012

BONDING TIME..!

Assalamualikum..

Oh I just love this moment. Its been quite some time since we last had real mother-son moment. The time when only two of us doing things together..hehe. Incik joni jangan jeles ye..

Plan semalam nak keja ari ni tapi pepagi ujan plak terus terbantut niat nak gi opis. Incik joni gi Singapore dah awal tadi so tinggallah mama hakim 2 beranak kat umah. Lepas siap jemur baju yang dimesin malam tadi mama hakim panaskan baki mee goreng. Bila tengok hakim dah rimas2, mama hakim pun terus mandikan dia. Rindu nyer rase nak belek2 budak bijak ni. 5 ari bukan mama hakim yang mandikan, tu yang rase macam lame benar tak luangkan masa tengok dia.

Lepas gosok gigi, mandi & syampu bermula la satu lagi saat yang paling mama hakim suka, pakaikan baju. Sebelum pakaikan baju, mama hakim masih lagi akan urut badan hakim ngan minyak baby johnson. Hakim pun tau je nak meniarap terus bila nampak mama hakim amik minyak. Mama hakim urut belakang dia dari bahu sampai kaki. Pastu bila dia terlentang, mama hakim start urut dari muka, bahu, tangan, badan sampai ke kaki. Hakim pun enjoy je bila kena urut... Pas sapu bedak dan pakai baju, lagi sekali mama hakim picit2 skit badan dan kaki dia.. Jangan kuat2 tau, picit2 manje gitu. Lepas siap semua, haruslah hakim mintak berkasih sayang dulu. Memang dari kecik lepas mandi je hakim mesti mintak dulu. Kadang2 sampai tak menyempat nak pakaikan baju..tapi itu dulu.

Dalam kepala otak skang ni sibuk merancang ape aktiviti yang nak dibuat bersama ari ni sementara tunggu incik joni balik petang kang. Malam ni pulak nak balik kampung, sebelum incik joni outstation next week. Mujurnyer incik joni akan balik sebelum start puasa nanti.

Sampai jumpe lagi..wassalam.


Published with Blogger-droid v2.0.4

3 komen:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Good Mama!Lots of love...(^_^)

IntaNBerliaN said...

a'aa kan.. kalu ank2 dari kecik kita selalu urut.. dh besar mereka xkisah + lg sk kne urut lg ada la..

lelamaisara said...

Saya pon biase urut alesya...die siap tiarap mintak urut....sedapnye urut die kate...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger