Pembaca Blog Setia

Tuesday, 26 June 2012

KEPENINGAN MELANDA..

Assalamualaikum..

Dia datang dah.. Tak leh nak halau lak tuh! Kang kecik ati.. Time orang tengah2 sesak napas kebizian ni lah dia nak bertandang. Sejak malam tadi dah dia mengacau, nak tido pun tak senang. Iskk iskk.. Harap nyer cepatlah dia pergi. Tak larat nak melayan lame2. Kang ape keja pun tak menjadi. Cik Pening, silalah paham.. Saya banyak keja nih!!


Selain kepeningan yang dah mula melanda, mujur nyer si anak sudah boleh tido lena minggu ni. At least dia terjaga 2 kali cuma nak berkasih sayang, minum air pastu lena balik. Takde dah perangai manje2 meraung tengah malam atau teresak dalam tido panggil babah.. Syukur Alhamdulillah. Lega dah part tu, walaupun sebelum tido still mencari babah keliling umah. 


Kat tempat keja? Alhamdulillah minggu depan ade 2 orang baru masuk keja. Harapan dan doa, mereka bertahan hingga ke ujung nyawa..! Haha! Bukan ape, bak kate orang yang dah lame keja sini, yang tak bape kerat tu ‘orang tak waras je yang bole bertahan lama kat department ni!’.. Tapi mama hakim still waras ekk J dan masih cuba bertahan J skang ni pun tengah duk curi2 mase..hihi. Tak baik kan.. Sila jangan tiru aksi mencuri ni!


Oh lagi satu, Alhamdulillah.. Setakat mama hakim menaip ni, Blog Towmater dah ade 60 orang followers.. Terima kasih tak terhingga sebab sudi bace bebelan mama hakim!!



Sampai jumpe lagi..wassalam.

4 komen:

msredcheesecake said...

ingat apa yg bertandang tadi... hhee... cabaran beranak kecil...

mrs puex said...

pening? dh mkn ubat..byk rest tau..

mamavogue said...

msred,
perkara wajib bila tak cukup tido/rehat..hehe

mamavogue said...

mrs puex,
ubat ade.. rest? nnt tanye hakim dulu :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger