Pembaca Blog Setia

Tuesday, 26 June 2012

COUNTING DAYS..

Assalamualaikum..

Mama hakim menghitung hari.. Tapi bukan menghitung hari kepulangan Incik Joni ye, tu Hakim je yang hitung..hehehe. Mama hakim menghitung hari ulangtahun kelahiran Hakim iaitu 1 Julai 2012. Hakim dah besa lah! Nak masuk 2 tahun dah! Macam2 perasaan ade nih, seronok, gumbira, hiba bahkan sebak dan terharu pun berkunjung di hati..

Of kos mama hakim seronok dan gumbira sebab Hakim dah besar, sehat dan sempurna J Tapi nape hiba dan sebak? Sebab tak lame lagi Hakim akan berhenti berkasih sayang ngan mama hakim. Skang ni mama hakim paham sesangat perasaan mak2 ibu2 yang sedey bila nak berhenti berkasih sayang ngan anak. Ade yang rindu2an tau.. Ye la bila time tu, kita akan rasa anak rapat sangat ngan kita. Dia baring sebelah kita dan masa tu jugak boleh peluk cium dan belai dia sepuas ati sebab si anak sedang bizi mengisi perut. Satu lagi perasaan mama hakim bila sedang berkasih sayang, terasa puas hati sangat2 sebab kita tau susu ibu memang sangat baik untuk kesihatan anak kan.. Susah nak digambarkan, hanya yang berkasih sayang je tau perasaan tuh J

Dan mama hakim terharu sebab dapat melaksanakan tanggungjawab sebagai ibu selama hampir 2 tahun ni. Bangga sangat! I am a MOTHER! Macam nak bagitau satu dunia..hehe. Tu belum Hakim masuk skola dan berjaya dalam exam, mau nyer mama hakim buang tebiat ketuk umah jiran2 sebelah umah dan sebelah blok dan sebelah taman bagitau yang mama hakim sangat berbangga!!


A’ah! Mama hakim ni memang over orang nyer. Minggu lepas siap pakse adik2 mama hakim buat party untuk celebrate birthday Hakim ahad ni tau. Sayang nyer adik bongsu mama hakim yang kembar tu tak dapat join sebab ade bengkel MUET ahad tu. Uhh keciwa..! Incik joni balik nanti pun mama hakim pakse buat sambutan kecil2 lan untuk keluarga kecil kami J

Meh tempek gamba budak yang bakal berusia 2 tahun nih!




Sampai jumpe lagi..wassalam.

8 komen:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh!Hakim dah besar, yay!Betul la kan, dear...mmg sedey.Tapi kan, jeles taw ngan u dear, sebab boleh BF dier smpi 2 tahun.YM dulu exclusive smpi 6 bulan jek sebab Yayan tolak sgt2, mungkin sebab dia penat, guna byk tenaga, jantung dier kene kerja lagi kuat.So, YM decide, takpelah, yang penting Yayan tak apa2 dan sihat. Ym masih ingat, masa umo dia 6 bulan, lepas BF, dia nanges, pastu pengsan!:( sedih sangat.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...
This comment has been removed by the author.
aizamia3 said...

rasa sekejap je masa berlalu kan.. tak lama lagi dah nak sekolah pulak..

psstt: ai pun menghitung hari gak 8hb. ni.. ;)

IntaNBerliaN said...

sekejap dah nak 2 th yer... mmg kita akn rs seronok sgt melihat perkembangan ank kan. :-)

mamavogue said...

YM,
sorry sgt2 kalau mamavogue terbuat YM jeles..huhu

pensan?!! Ya Allah sian nyer Yayan..

mamavogue said...

aizamia3,
buat kenduri kan..?
semuga semua nyer berjalan lancar :)

mamavogue said...

IntanBerlian,
seronok sangat! ditambah dengan mcm2 lagi perasaan..

mrs puex said...

rasa cam sekejap jek masa berlalu kann?? tunggu la die buat sesi soal jawab mcm kakak aireen skang..jenuh gilee nak cri jwpn yang tepat dan bernas..hihhi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger