Pembaca Blog Setia

Wednesday, 15 August 2012

MOOD RAYA + LAGU RAYA

Assalamualaikum..


Salam Aidilfitri buat semua dari mamavogue sekeluarga J

Mood raya memang dari isnin lagi dah. Keja yang melungguk dibuat dengan tak berapa bersungguh tapi mujur nyer siap dan takde komplen dari boss. Radio plak memang dah asek ulang lagu raya je kan. Lagu raya kesukaan mama hakim semesti nyer lagu Aisyah – Pulanglah. Sayu betul dengan lagu tu..



Sayang
 Di hari yang mulia ini
 Ku pohon keampunan
 Hanya satu yang ku pinta
 Pulanglah

Termenung ku sendiri
 Memendam rindu tidak menentu
 Kasih suci murni yang kita bina
 Hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
 Hati sayu mengenang dirimu
 Mudahnya kau menggantikan diriku
 Seolah cintaku tak berharga

Apakah suratan
 Aidilfitri satu titik akhir
 Sekian lama bercinta
 Kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
 Sekiranya aku yang berdosa
 Pulanglah ku merindui mu sayang
 Ku menanti dengan hati rela ( jiwa raga )

Apakah suratan
 Aidilfitri satu titik akhir
 Sekian lama bercinta
 Kau tiada di hari mulia

Pulanglah kepangkuan ku oh… sayang
 Ku menunggu mu di hari raya



Alhamdulillah raya tahun ni akhir nyer mama hakim dapat buat persiapan yang sederhana tapi puas hati J Kali ni kali ketiga beraya ngan anak terchenta, Hakim dan akhir nyer barulah dapat beli baju raya sedondon sekeluarga. Tu pun masih lagi sangat memenatkan bila bawak Hakim shopping raya tau. Budak tengah lasak camtu lah. Nak suh try baju pun susah.


Tema baju sedondon tu dari mula-mula kawen lagi kami amalkan..heheh. Incik Joni tu walaupun muka nampak ganazz tapi hati sangat kembang mewangi gitu..hihi. Dulu tiap-tiap tahun dia akan tanye mama hakim nak baju kaler ape pastu dia akan beli baju melayu yang same kaler. Penah gak kami beli sepasang dari jenis kain dan corak yang sama J


Gamba ni masa Aidiladha tahun bila ntah..hihi. Bersama makpak mama hakim.


Tahun ni baju melayu Hakim ngan Incik Joni kaler biru dan mama hakim setelah penat kaki + sakit pinggang berpusing mencari baju dan kaler yang sedondon dapat la satu baju kurung Pahang kaler biru+silver J


Insya Allah tahun ni kami balik beraya di Gemencheh kampong Incik Joni. Raya kali ni jadi lebih bermakna bila sampai ari ni pun mama hakim masih berpuasa penuh J



Sampai jumpe lagi..wassalam.

6 komen:

IntaNBerliaN said...

sy pun dh msk mood raya ni.. hihi

Saleha said...

selamat hari raya :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

same lar kita dear, msh pose penuh!hehe...best kn?hehe..tema thn nie biru yer...ym kaler kundang, :-)

mamavogue said...

IntanBerlian,
ohhoo..balik kg..ohhoo balik kg!
hati riang!!

mamavogue said...

Saleha,
Salam Aidilfitri dari mamavogue sekeluarga :)

mamavogue said...

YM,
mmg best kalau dapat penuhkan sampai akhir Ramadhan :)

Nnt jgn lupe amik gamba raye banyak2 okeh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger