Pembaca Blog Setia

Monday, 13 August 2012

SI DIA DAN KERETA..!

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan yang penuh barakah buat semua..




Tengok tajuk, buka kereta mainan tau! Tapi kereta sebenar lah. Kereta babah Hakim. Kalau mama hakim yang drive jangan haraplah Hakim leh buat camni. Duk atas riba je mata mama hakim dah terlindung dek kepala dia. Tapi memang lah pernah berlaku sambil drive sambil pegang Hakim, sambil peluk Hakim ngadap ke belakang sebab dia tido (kira nyer kepala dia duk atas bahu mama) dan penah gak sambil drive sambil pegang Hakim tengah berkasih sayang..!




Ni masa jalan-jalan di waktu petang lepas mama hakim balik keja.




Ni plak masa kuar gi mane ntah! Haha..




Dan yang lain-lain mama hakim takleh nak ingat sebab banyak sangat!
Muka memang sangat gumbira sebab dapat pegang stereng ngan babah. Keta bergerak ni tau.


Bagi yang tak biasa, perbuatan ni memang bahaya tau. Sangat merbahaya sebenar nyer. Kalau bole jangan lah dibiasakan anak-anak kecil ngan stereng keta. Biar diorang besa dulu dah bijak pandai sendiri amik lesen keta.




Bukan nyer Hakim takde baby carseat, of kos ade tapi dia bole duk dalam tu masa mama hakim drive je. Bila ngan babah dia, mula la manje tak hengattt!




Haa.. Tapi kalau keta ni takpe ye. Cuma sediakan je duit hengget berkepuk-kepuk untuk memuaskan ati anak-anak ye.




Sampai jumpe lagi..wassalam.

6 komen:

eB said...

bli sendiri lagi berbaloi kot...
sbb kat c2 pakai kejap sgt. hu3

comel dier tido :)

mamavogue said...

beli wahai eB syg?
dah usha2 rega dlm rm500++ yg serupa itu..
lagipun umah tak luas sgt nak bg dia main selalu..hehehe

Marya Yusof said...

As salam Raha,

Lama dah Iman tak naik keta control tu... dulu ms kat Msia selalu la naik kat Tesco..Biasanye mmg xbg Iman dok atas riba time drive sb nnt mesti nak lagi...nak lagi... & nak lagi...huhuhuu... berpeluang bila keta statik & ada org sb nnt dia berangan siap pegang2 gear semua... adeh...

Anyway,Hakim very cute & clever sgt! Auntie suka lah :))

IntaNBerliaN said...

comelnya berlesung pipit :-)

mamavogue said...

Wasalam Marya,
skang pun dah mula berangan pegang gear & handbrake..huhu

mamavogue said...

IntanBerlian,
keturunan mama dan babah yg berlubang pipi nyer..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger