Pembaca Blog Setia

Monday, 16 April 2012

ORGANIC FOOD.. HALAL KE TAK?

Assalamualaikum..

Gamba kat atas tu, yang pertama produk Netherland. Takde tanda halal dan 100% organik. Yang kedua produk Australia. Pun takde tanda halal.

Sebab hakim kurang makan nasi, so mama hakim selalu belikan dia biskut2 yang pelbagai rupa dan rasa. Hakim cepat jemu kalau hadap yang sama je. Tadi gi Jaya Grocer mama hakim jumpe biskut tersebut di atas. Masalah nyer takde tanda halal. Nape la Malaysia takde produk macam tu? Maksud mama hakim, biskut memang banyak tapi jenis yang sehat kurang..ehh takde langsung kut. Sehat tu maknenyer kurang/takde gula, takde pengawet, organik... Kalau mama, ibu dan mummy di luar sane ade jumpe biskut yang halal dan berkhasiat untuk anak kecil sila lah berkongsi ye..

Sampai jumpe lg..wassalam.


Published with Blogger-droid v2.0.4

3 komen:

SumeSakan said...

Alamk nak kongsi pun x de pengalaman...baby saya pernah amik baby bites je...pastu terus x nak n now makan nasi cam orang besau dah...hehehehe

faiz fakhirin said...

heinz tu kn jenama yg tidak halal..kalau xder cop halal, better jangan beli... nk organik, kena beli dari tokey yg kita kenal..senang... lagipun biskut xbgus untuk kesihatan...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Dear...cuba gugel buat food yang menarik utk si comel tuh...mana tahu ok. Takpe, nanti YM try tolong buatkan recipe utk si comel erk...sian pulak...kita belajar sama-sama...utk anak2 kita. :D

YM mmg tak beli kalo takde logo halal, dear. Better jauhi yang meragukan, :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger