Pembaca Blog Setia

Monday, 23 July 2012

MOUNT KINABALU..!

Assalamualaikum..

Salam Ramadhan yang penuh barakah buat semua..


Bila sampai ke Sabah, of coz la nak gi naik Gunung Kinabalu kan.. Tapi mama hakim ni dapat ke kaki gunung pun dah cukup gumbira..hihi. Sebab tak larat nak bawak badan tembun ni memanjat ke atas!


Alhamdulillah cuaca ari ahad tu agak memancar matahari nyer. So bole la nak mulakan ekplorasi ke Gunung Kinabalu. Kami anak beranak pegi ngan sorang kawan incik joni yang datang dari Kuching dan tentu nyer tourist guide, Marcell anak jati Sabah J Kata incik joni, memang Marcell la yang selalu jadi mangsa keadaan untuk membawa kawan2 yang datang dari Semenanjung naik ke kaki gunung tu.. Jalan agak mencabar bila sampai area kampong. Dari jauh kami dah nampak gunung tapi puncak nyer masih dilitupi awan tebal. Hakim plak bole layan mata sepanjang jalan..




Berhenti kejap di perhentian, sempat merakam sekeping dua gamba sebagai kenangan.




Dan akhir nyer setelah berhempas pulas mama hakim menahan pening naik four-wheel atas jalan yang tak rata tu, kami sampai ke tempat di mana mereka2 yang nak mulakan pendakian melapor diri J


Ntah ape la yang diborakkan Hakim ngan Marcell tuh..hihi. Tekun beno gaya nyer..




Dah puas bergambo, kami turun balik ke pangkal jalan.. Hajat nyer nak ke Kundasang. Kata nyer dah dekat, haruslah pergi! Eh..Wajiblah!


Sampai jumpe lagi..wassalam.

3 komen:

Hilmirda Daud said...

Amy pulak baru gi cameron highland tu pun dah tak tahan pening. Kalau g. kinabalu tu terus menyerah kalah.

mamavogue said...

Amy,
pening sebab jln tak rata kut..

oh kami lum penah sampai cameron lagi.. :)

blog-tips-kurus said...

bestnya bercuti di sana.. kalau dapat panjat gunung tu, lagi ohsem kan!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger