Pembaca Blog Setia

Thursday, 19 July 2012

SABAH..! KAMI DATANG..

Assalamualaikum..

Pagi selasa yang lalu, 10 Julai 2012, kami dua beranak kuar umah kul 6 pagi naik teksi ke LCCT. Hakim yang memula nampak sangat teruja tertidur gak akhir nyer sepanjang jalan. Sampai kat LCCT mama hakim dah bole terus masuk sebab dah cek in online tapi kami duk luar jap breakfast dulu. Makan roti coklat gardenia je pun pastu susu kotak Dutchladykid untuk Hakim. Masuk je dalam kapal, si budak Hakim bertambah excited! Mama hakim umpan ngan Ipad untuk suh dia duk diam. Tapi Hakim memang sangat baik pun.

Sepanjang jalan sekejap je dia tido, pastu bangun main Ipad. Mama hakim pun lega sebab yang duk bersama kami (3 seater kan) pun perempuan. Senanglah Hakim nak berkasih sayang J


Mama hakim mencecah tanah Kota Kinabalu lebih kurang jam 10.30 pagi. Turun je dari kapal terus nampak incik joni dah sedia tunggu kat depan kapal. Iye la dia pun tengah keja mase tu..hehe. Sebelah menyebelah je kapal nyer. Hakim macam terpinga-pinga plak, babah ke tu?..hahaha! Bila dah berpelukan dua beranak tuh, stroller pun dah dapat, mama hakim bergerak ke kaunter imegresen. Rugi tak dapat rakam time tuh.. Hakim bape kali berpaling cari babah dia. Puas pujuk cakap babah tunggu kat luar! Mujur berbaris tak panjang..huhh!


Bila kuar ke balai ketibaan je muka Hakim gumbira tak ingat!! Ye la babah dia dah tunggu! Terus gerak kuar dari airport dan kami di anta ke apartment tempat tinggal incik joni sepanjang di Sabah. Mama hakim sangat lega…sangattt.. Tak bole nak terangkan! Cuma perut tak bape sedap sebab perjalanan atas kapal tak bape lancar..hiii..
Lepas berehat jap, mandikan Hakim, kami kuar makan kat Centerpoint J Pastu sambung rehat plus aktiviti tido puas2..haha..


Tengokkan aje gaye Hakim tido lena celah tiak babah dia! Huhh! Mama jeles tau..


Sampai jumpe lagi..wassalam.

6 komen:

mrs puex said...

hakim mmg gud boy..

klo aireen tido celah ketiak papanya, mamanye pon menjeles jugak hokeyy!!hihihi:D

mamavogue said...

hihihi..
Amin..

mama aireen masih bertenaga dan bersemangat lg ye.. :)

bee2312 said...

wah akhirnya dapat hakim jumpa babah yer...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

uuuiii,rndu sangat ngan babah nih!:) sian dier...

mamavogue said...

bee2312,
dapat jumpe dengan gumbira nyer..hihi

mamavogue said...

YM,
dah jumpe asek nak ngan babah jer..
time tido baru cari mama :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger