Pembaca Blog Setia

Monday, 2 July 2012

PINKY MONDAY!!

Assalamualaikum..

Giler kalau mama hakim tak publish pape ari ni. Banyak beno menda dalam kepala ni ha, jari jemari pulak ligat je menari-nari atas keyboard. Ari jumaat lepas mama hakim dah submit borang cuti dan dengan jayanyer Encik Bos Besa sain tanda setuju. Cuma PE je berat ati skiet, ye ar nanti sape nak tolong dia follow up segala isu dengan mak nenek contractor dan consultant kan.. Sori ye Encik PE. Famili first J


Aktiviti ari Sabtu takdelah heboh sangat pun.. Petang baru kuar umah gi beli pampers ngan susu Hakim sambil ditemani adik mama hakim, Nonoy ngan Aween. Pastu mama hakim gi beli kek saje2 nak potong bersama ngan sepupu Hakim yang 6 orang tuh. Mane lagi kalau bukan ke rumah Maklong. Mama hakim beli kek Blueberry Wonderland kat King’s. Bole tahan sedappp.. sebab Hakim makan dua potong! Seronok agak nyer makan ramai2.. Malang nyer tiada gamba yang di rakam sebab sibuk melayan si anak je. Hanye ada gamba kek sebelum dikorbankan beramai-ramai..hehe.



Ari ahad pagi sepatut nyer mama hakim jemput tukang urut datang umah. Badan ni dah sengal2 sangat dah. Bahu sangat2 sakit sebab Hakim suka tido atas bahu. Punye la bersemangat bangun pepagi lepas subuh tak sambung tido, akak tu call pulak nak cancel. Nasib badan la mama hakim..hihi. So mama hakim dua beranak yang kelaparan kuar umah gi carik breakfast, nasi lemak of kos! Selalu kuar umah belok kiri dah nampak tapi takde plak payung achik yang meniaga tu. Teruskan perjalanan lepas traffic lite tengok belah kiri pun masih takde. Maka abis la serata USJ 14 mama hakim ronda semata-mata nasi lemak! Kedai mamak banyak je tapi tekak ni nak nasi lemak tepi jalan. Akhir nyer terjumpe satu akak comey belakang keta Gen-2, bukak payung kecik. Mama hakim berenti dan tanye ‘nasi lemak ade lagi kak?’ Akak comey jawab ‘ade dik, nasi dagang pun ade’. Waahh! Nafsu ketamakan mula melanda, nasi dagang? Hehehe..


Akhirnyer mama hakim dua beranak balik dengan senyum lebar sebab ditangan ade sebungkus nasi lemak, sebungkus nasi dagang dan sebungkus mihun sambal kerang J Giler tamak kan! Tu sampai tengahari lah..haha! Lunch malas nak masak!


Tajuk entry? Pinky sebab ari ni ade sorang budak baru masuk untuk meringankan beban mama hakim.. Yeay! Dia pakai pink! Oklah nak serah segala tugas kat adik manis ni dulu. Jangan dia terkejut dah ler. Fresh graduate tuh!



Sampai jumpe lagi..wassalam.

13 komen:

aizamia3 said...

cerita hujung minggu bila digabungkan.. ;)

psstt: jangan garang sangat ajar adik manis tu, nanti nangis lak bawah meja.. hahaha..

ratu siput said...

nasi lemak yg tepi jalan lg sedap kalau nak dibandingkan bli mamak atau kat restoran2 kan..

teratak hati said...

Ingatkn ape yg pinky monday..hehe..mcm2 citer hujung mggu ye..

wahida said...

ya allah!! sedapnya kek ko tu nok...


p/s: n3 Sabah aku tu tak berapa complete sebenarnya...maklumlah, masa gi Sabah tu aku baru menceburi dunia blogging ni...ahaks...

tapi harap boleh membantu ko seadanyalah...

bee2312 said...

bestnya nampak kek tu..asyik teringin kek jer skang

Atiqah Wadiah said...

sedapnye kek akk!!!!

mamavogue said...

aizamia3,
aii tak garang lah.. senyum je :)

mamavogue said...

ratu siput,
ye betul tuh.. tapi haruslah diperhatikan kebersihan nyer ye..:)

mamavogue said...

teratak hati,
gitu la aktiviti malas di ujung minggu :)

mamavogue said...

wahida,
sila lah terjah kedai kek King's ye.

mamavogue said...

bee2312,
hehe.. tak salah mengidam :)

mamavogue said...

Atiqah,
memang gerenti sodapp :)

IxoR@ said...

Hujung minggu mmg selalunya banyak cerita cuma rajin dengan tak rajin je nak blog kan.... hehehehe

Eh... sama la kite... selalu klu wiken mmg malas masak...

Beli aje sarapan yg agak berat... kenyang sampai ke petang...

:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger