Pembaca Blog Setia

Thursday, 18 October 2012

IT HURTS..!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Tiada perkataan yang bole diungkap untuk menerangkan perasaan hati ketika ini. Bila tengok si anak menangis sayu ketika nak di hantar ke umah pengasuh, hati macam disiat-siat ke, hancur ke atau turut sama menangis dengan si anak. Jam dah pukul 8.30 pagi tapi si anak masih tak mau keluar dari kereta..
 


 

Jasad je ada kat opis sekarang ni. Jiwa dan hati tertinggal bersama si anak. Mama hakim tau dia baik-baik je, cuma terbayang apa yang sedang dia buat ketika ni. Kata pengasuh, Hakim memang budak yang baik. Tak banyak buat perangai atau mengganggu kawan-kawan lain. Hakim tak bergaduh atau menangis, sebab dia takkan berebut dengan yang lain. Lega sangat hati bila dengar pengasuh cakap macam tu.


 


"Azizul Hakim, mama ngan babah sayang awak. Mama anta awak ke umah pengasuh bukan sebab tak sayang atau tak suka.. Awak lah satu-satu nyer chenta hati mama ngan babah.
Jaga diri baik-baik ye.. Nanti petang mama balik peluk cium awak.."

 


Ya Allah, ku mohon diberikan kekuatan semangat untuk menempuh hari ini dan hari-hari seterusnya. Lindungilah anak kecilku walau di mana saja dia berada.

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

14 komen:

desperate mama said...

sedih kan.... itu lah fidza lalui minggu lepas... sumayyah pulak jenis yg bermadah madah "nape mama hantar sumayyah sekolah... mama tak rindu sumayyah ke.... kalau kat sekolah, sumayyah asyik rindu mama je.... ke mama ni tak sayang sumayyah *sambil peluk mama dia dgn air mata dia yg bertakung dalam kolam mata*...

mamavogue said...

Oh Sumayyah..
mamavogue baca pun bertakung air mata.. Abis tu cane fidza pujuk dia? bole share ngan mamavogue..

SumeSakan said...

alahai cedihnya....selalu bila anak nangis cam nih mulalah kita pun nak bergenang sekali...keakdang cuba pujuk...nanti petang kita jumpa balik ye...kekadang mau diam..kekadang x nak...terpaksa biar jugak..sebab klu tunggu lelama kompom mama nangis sekali....huuuuu

Acik Erna said...

insyaallah Azizul hakim akan sabar menunggu mama balik.
dugaan untuk ibu2 yang bekerja..sabar ye..

IntaNBerliaN said...

Ya Allah.. siannya.. saya yg tgk gambar ni pulak yg rasa sedih.. tu la, nak buat camne kan... keluar bekerja utk cr rezeki utk ank jugak kan...

lizz said...

tu la kan...biler anak2 bersedih gini rasa cam sayu sangat nak tinggalkan dierang..huhu sedih...tapi terpaksa nak buat camaner kan..

wahida said...

cuba tanya anak ko kenapa dia nangis...takut dia ada problem kat rumah pengasuh...kawan2 buli ke...mana kita tau kan...kadang2 benda ni kita kena tanya...

sbb nampak dia tak enjoy nak tinggal kat rumah pengasuh tu...

Marya Yusof said...

As salam MamaVogue,

Baru sempat dropped by sini... Dulu masa di Msia, nak hantar Iman pergi rumah mak die tu mmg kita takkan hantar... sb nnt mesti dia akan nanggis2 & tunjuk perasaan... so babah dia lah yg hantar tiap2 hari... skrg ni pun sama kalau nak hantar die pergi sekolah tu rasa mcm xmo lepas kan je.. rasa nak ikut je dok dlm kelas tu.. tp xboleh pulak kan sb nnt dia besar & kena dok tmpt org kita pun kenalah jgk belajar2 lepaskan anak2kan... mereka pun tak selamanya akan dok dgn kita... skrg ni time boleh pegang & peluk dia, waktu yg ade ni kena betul2 hargai... masa berjln sgt2 pantas!

Ok, Marya dah update gambar Rugs di blog... harga seperti di FB ye... Bolehlah tunjuk pd bosses awak nnt...tq :)
http://my-mindofmine.blogspot.com/2012/10/alpaca-rugs-in-house.html

mamavogue said...

SumeSakan,
memang sangat sedey tapi cuba kentalkan hati..

mamavogue said...

Acik Erna,
terima kasih..
sedang cuba kuatkan semangat..!

mamavogue said...

Ina,
asal tgk gamba je mama pun terus sedey.. Tapi pun sebagai penguat semangat!

mamavogue said...

lizz,
memang sayu..

mamavogue said...

wahida,
dah buat sesi diskusi dengan dia..
masih dlm pertimbangan nak tuka tempat lain :)

mamavogue said...

Wsalam Marya,
Babah mmg kuat semangat orang nyer. Tapi babah hakim keja shift, memang tak dapat nak tlg anta kecuali off day.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger