Pembaca Blog Setia

Wednesday, 21 November 2012

OH.. CEMAS!!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 

Sebenar nyer si budak Hakim ni memang dari kecik menyampah dan tak suka dengan tukang cuci kereta..hihi. Kenapa tu tak pulak mama hakim rajin mengkaji nyer. Dari baby lagi bila bawak sekali gi cuci kereta dan duk dalam kereta ketika dicuci, Hakim akan meraung sakan. So kami akan keluar dari kereta tiap kali di anta cuci. Selama ni pun bukan kami tak keluar langsung tapi time nak vakum tu je..hihi.

 

Tapi macam hari Ahad lepas bila mama hakim dua beranak je gi cuci keta, memanglah amat malas nak keluar. Duk la dalam kereta diam-diam walaupun Hakim tak diam sangat..! Dan perkara ini pun amat jarang-jarang berlaku..! Satu sebab malas, dua sebab tak larat nak control Hakim sorang-sorang, tiga sebab takut dengan keadaan sekeliling. Mama hakim memang penakut…trauma sebenar nyer!

 

Masa ni kereta sedang dibasahkan..
Air nyer kan guna penyembur yang berbunyi agak kuat!

 

Dan ini masa kereta disembur buih sabun.
Cemas sangat muka bila tak nampak luar!

 

Reaksi terakhir ketika lagi sekali kereta disembur air untuk dibersihkan.

 

Tapi encik-encik tukang cuci kereta ni dah biasa tengok Hakim, diorang duk bantai gelak-gelak kat luar sambil mencuci. Ye la sape-sape pun akan ketawa tengok gelagat budak sorang ni. Ntah ape yang buat dia cemas sangat ntah..! hihihihi.. Bayangkan lah betapa cemas nyer bila buih sabun disembur kat cermin depan, Hakim cepat-cepat tarik wiper..! Bila dah digosok pun ditarik nyer wiper!

 

Mama hakim pun duk tergelak-gelakkan dia sambil whatsapp Incik Joni. Mane tak nyer, sepanjang tempoh kereta dicuci, Hakim tak reti duk diam asik memerhati keadaan di luar. Dah besar skit nanti ok kut.. Takde la Hakim cemas-cemas lagi camni J

 

Sampai jumpa lagi..wassalam.

11 komen:

wahida said...

haha...comel je dia...

dia rasa mcm air tu terpancut kat muka dia kot...tu yg dia rasa cemas tu...

Ratu Hatiku said...

hehe...comel..
saya pun takut gak bila cuci kete tp bila guna machine la..terigt cter final destination.. uhuhu..

mrs puex said...

anak yang cemas ke mama yang cemas??ihihihi...

Kesuma Angsana said...

he he KA tgk pown cemas jugak!

Mama Vogue said...

wahida,
ye la agak nyer kan..
terasa mcm air tu nak terkena muka!
hihihi

Mama Vogue said...

Ratu Hatiku,
eh takut jugak? bole geng ngan Hakim :)

Mama Vogue said...

mrs puex,
mama menten okeh..! rileks je..hihi

Mama Vogue said...

KA,
hihihi.. Gaya je lebey tu..!

Hilmirda Daud said...

Anak2 Amy dulu pun macam tu jugak.. si Nasiim sampai menangis bila masuk situ. Skang dah terbalik.. dah suka pulak

Acik Erna said...

kesian Hakim..comel reaksi Hakim masa cemas/takut..nasib baik tak nangis lagi.

IntaNBerliaN said...

hehhe.. lawak la hakim ni.. tp bila bc entry ni, rs mcm sweet je aksi dia.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger