Pembaca Blog Setia

Friday, 14 December 2012

Set Berpantang Cara Moden Hanya Dengan Shaklee

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Salam Jumaat kepada semua J

Atas permintaan seorang sahabat maya yang sedang menikmati saat-saat indah mengandung semalam, bukan mengandung semalam tapi permintaan nyer dikomen semalam..hihi. So mama hakim gigih cari info untuk set berpantang bersama Shaklee. Bukan Lyd je, sapa-sapa yang sedang mencari set berpantang pun bole buat rujukan ok..!

Sebenar nyer set berpantang Shaklee ni sesuai sangat bagi yang berpantang sendiri. Supplement yang ada dalam set ni ialah (skema gitu..hihi) Vitamin B Complex (dengan Asid Folik), Vitalea Iron Formula, Vitamin C dan Zinc. Fungsi setiap satu pulak mama hakim asingkan seperti kat bawah ni ye.

Vitamin B Complex

~ Berupaya meningkatkan pembentukkan sel darah merah

~ Menstabilkan emosi ibu-ibu yang berpantang, mengelakkan meroyan

~ Asid Folik membantu mencegah kecacatan tiub saraf

~ memelihara kulit dan salah satu vitamin yang penting untuk kecantikan


Vitalea Iron Formula

~ membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan badan. Sangat penting sebab ketika pantang, tak semua makanan kita bole makan. Jadi dari sini lah badan kita dapat segala nutrin yang diperlukan.

~ menghasilkan sel darah merah, untuk menggantikan kehilangan darah yang bayak ketika bersalin

~ komponen penting dalam hemoglobin yang membantu membawa oksigen ke seluruh badan


Vitamin C

~ Yang sangat penting untuk proses penyembuhan luka jahitan

~ membaik pulih segala tisu yang rosak ketika proses kelahiran

~ mencegah dari terkena jangkitan demam dan selsema

~ warna kulit sekata dan menghilangkan parut


Zinc

~ Penting untuk menyembuhkan luka jahitan dan dalaman. Ikan haruan juga kaya dengan Zinc.

~ membantu masalah keguguran rambut / menyihatkan kuku dan kulit

~ mengurangkan keletihan

~ mengekalkan kesihatan tulang

~ salah satu keperluan untuk membina sel-sel baru


Ini lah antara info pasal set berpantang Shaklee yang mama hakim rujuk dari SINI dan lain-lain website. Semoga dapat membantu serba sedikit dalam pencarian set berpantang ni. Yang pasti, dengan Shaklee semuanya mudah dan tersedia serta memberi kesan yang baik pada ibu-ibu yang mengamalkan nyer.

SET BERPANTANG

Bole hubungi mama hakim terus melalui emel ayudzul@yahoo.com untuk tanya apa-apa sahaja soalan mengenai Set Berpantang ataupun produk-produk Shaklee yang lain. KONSULTASI SEPENUHNYA khas dan eksklusif buat customer tersayang!


iR RAHA MOHD ISKAK
SID 909821
018 2835 816

Sampai jumpa lagi..wassalam.

6 komen:

LydSunshine said...

Owh tenkiu...tenkiu... Terharu rasanya. Untuk pulihkan luka perlu vitamin C dgn Zinc ek? Agak moden jugak set Shaklee ni. Dia macam supplement jugak kan.

Cikgu Ma said...

tq for sharing....

err, saya x kawen lagi...hehe

Mama Vogue said...

Lyd,
memang moden pun sbb takde jamu2..hihi. Ade ape2 lg nak tau, tanye je ye..

Mama Vogue said...

CM,
panduan di masa depan.. :)

wan nurul hezrina said...

nurulkan mmg amik set C shaklee nie.mmg terbaiktau..dulu masa 1st baby tak amik..lesu,penat,gelisah resah n sik murung.bila 2nd baby mmg rasa lain bertenanga,lukapun cepat sangat baik...mmg berbaloi

Mama Vogue said...

Nurul,
Wahh..!
Memang berbaloi dengan Shaklee kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger