Pembaca Blog Setia

Monday, 24 December 2012

ESP SHAKLEE vs AIR SOYA

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

 
Salam pagi Isnin yang tak berapa nak cerah sebab ramai yang cuti..hihihi. Tapi cuaca kat luar pun memang mendung J

 
Hari ni mama hakim nak tunaikan janji pada seorang sahabat maya yang ada bertanya pasal protein soya. Memang mama hakim akui tersebar luas tentang keburukan soya atau susu soya. Malah satu masa dulu mama hakim sendiri berhenti minum air soya bila terbaca tentang keburukan soya ni. Tapi skang ni mama hakim gigih mencari segala ceruk Google demi kebaikan semua sahabat-sahabat maya mama hakim J

 

 
Antara ESP Shaklee dan susu soya biasa memang bayak perbezaan nyer.. Ketara sangat. Dan mama hakim kongsi sekali link-link penuh info kat bawah sekali tu pasal baik buruk nyer soya.

 
ESP Soy Protein Isolate Powder

·         Tumbuh secara organic dan bebas segala jenis racun serangga

·         Tidak dihasilkan secara genetic (Non GMO -  Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.)

·         Mengandungi 9 asid amino yang diperlukan tubuh badan untuk menghasilkan hormon, enzim dan antibodi

·         Dalam proses pembuatan soy isolate, soya dibersihkan dengan air bukan alkohol dan tidak memusnahkan isoflavone (Isoflavone – menyeimbangkan hormone & menaikkan berat tulang)

·         Bahan anti-thyriod/anti-growth disingkirkan dari soya mentah tanpa melalui proses pemanasan pada suhu yang tinggi. ASID AMINO & ISOFLAVONE sangat sensitif pada kepanasan.

·         Ditambah dengan kalsium untuk meneutralkan keasidan soya.

 

Setelah habis study pasal ESP Shaklee, mama hakim mula yakin dengan kandungan dan keberkesanan nyer.. Insya Allah. Semua ni pun dengan izin Dia. Sahabat-sahabat semua bole contact mama hakim bila-bila masa jika ada sebarang keraguan lagi pasal mana-mana produk Shaklee.
 
Kredit gamba ESP.

 
Klik untuk lebih info pasal protein soya :



 
Sms/ Whatsapp : 018 2835 816


Sampai jumpa lagi..wassalam.

5 komen:

teratak hati said...

Betul ke..tapi memang ada kebaikan dan keburukan jugak kan..boleh je minum soya asal tk melebih2 sangat kan..

Mama Vogue said...

Salina,
mmg semua benda pun kena moderate kan :)

bee2312 said...

insyaallah ok...kalu tak memudaratkan xper. saya juga pengguna ESP :)

IntaNBerliaN said...

ok ayu.. thanks utk info ni :-)

btw, saya letak link entry ayu kat entry tu tau :-)

Masya said...

terima kasih kongsikan info ni.. sy baca drpd komen ina.. dan salam kenal juga..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
© 2012; This is the Story of My Wonderful Life | Designed by: Ilham Liyana | Powered by Blogger